INGREDIENSER
2-4 PERSONER 2 spsk øko olie 2 øko rødløg 4 fed øko hvidløg 1 øko rød peberfrugt 1 øko squash 1 spsk øko tomatpuré 2 tsk stødt øko spidskommen 1 tsk øko oregano 1-2 tsk røget øko paprika 1 tsk stødt øko kanel 15 g øko mørk chokolade, 100% (eller 1 spsk øko mørk kakao) 2 ds hakkede øko tomater 2 spsk syltede øko jalapenos 1 tsk øko brun farin eller øko kokossukker 350 g kogte øko kidneybønner 150 g frosne øko majskerner salt og peber |
TOPPING: |
ØKOLOGISK
CHILI CON CARNE MEDREVET KYLLING & KIDNEYBØNNER
Start med at pochere kyllingefiletterne i letsaltet vand i ca. 18-20 minutter, og lad dem herefter køle af. Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og squash ud i små tern, og svits det hele i olie i en gryde sammen med tomatpuré.
Tilsæt spidskommen, oregano, paprika og kanel, og svits yderligere i 2 minutter. Tilsæt chokolade, hakkede tomater og jalapenos, og lad det hele simre ved middelvarme i ca. 1½ time.
Blend det hele til en ensartet sauce, og smag til medsalt, sukker og evt. mere chili. Pluk de afkølede kyllingefilletter fra hinanden, og kom kylling, bønner og majsi gryden. Lad retten simre i yderligere 30 minutter, og smag til med salt, peber og evt. chilisauce.
Anret gryderetten i skåle, og top med frisk, rød chili, tern af avocado, creme fraiche og evt. frisk koriander.
TIP: Du kan sagtens servere ris eller fx tortilla chips til din chili con carne.