INGREDIENSER
14 boller 500 g økologisk hvedemel 4 dl lunkent vand 10 – 20 g økologisk gær, afhængig af hævetid 1 spsk. økologisk honning 1 reven økologisk gulerod 1⁄2 tsk. salt |
ØKOLOGISKE
KOLDHÆVEDE GULERODSBOLLER
Opløs gær i lunkent vand og tilsæt mel, salt, honning og reven gulerod. Ælt grundigt. Gerne på maskine ved jævn hastighed i 10-20 minutter. Resultatet efter æltning skal være en sej og klæbrig dej, som hænger lidt fast til fingrene.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i køleskabet i 6-10 timer.
Tag forsigtigt små klumper af dejen med en ske dyppet i vand og sæt dem i lidt mel eller fedtstof på en bageplade.
Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 250 °C. Den høje temperatur giver en mørk og smagfuld skorpe. Lad dem afkøle på en bagerist.