INGREDIENSER
(10 stk.) 1,25 liter koldt vand |
ØKOLOGISK
Koldhævet foccacia med rosmarin og havsalt
Vand og gær blandes sammen. Hvedemel, durummel, rugmel og maltmel tilsættes, og dejen æltes på røremaskine i 15 minutter på næsthøjeste trin. Tilsæt fint salt, og lad dejen ælte yderligere fem minutter. Kom dejen i en oliesmurt skål med låg eller skål dækket med husholdningsfilm, og lad den hvile i 15 minutter. Vend herefter dejens sider ind over hinanden, sæt dejen på køl, og lad den hæve natten over.
Gør bageplader klar med bagepapir. Hæld dejen ud på et bord, som er drysset med mel. Del dejen i 10 portioner, og fordel dem på bagepladerne.
Kom lidt olie på hænderne, og tryk dejen ud, så brødene bliver flade.
Drys med lidt havsalt samt grofthakket rosmarin, og bag brødene i en forvarmet ovn i 13 minutter ved 255°C. Skru herefter ned for temperaturen og bag yderligere i 13 minutter ved 150°C. Tag brødene ud af ovnen, og lad dem hvile på en rist i 10 minutter, inden de serveres.