INGREDIENSER
270 g sigtet øko hvedemel 1 spsk øko sukker 1 knivspids salt 80 g øko smør 1 ¼ dl øko sødmælk 25 g øko gær
Fyld 75 g brun øko farin 75 g øko smør |
ØKOLOGISK
Brunsviger
Bland mel, sukker og salt. Skær smørret ud i små firkanter og smuldr det i melblandingen. Lun mælken, rør gæren ud heri og rør det i melblandingen.
Ælt dejen godt sammen med lidt mel på bordet. Kom dejen i en skål, læg et fugtigt klæde over og stil den et lunt sted til hævning i ca. 30 minutter.
Rul derefter dejen ud og læg den i en smurt bradepande. Læg et fugtigt klæde over og stil den til hævning i ca. 20 minutter.
Lav fyldet mens kagen hæver 2. gang. Smelt smør og farin i en gryde og stil det til afkøling. Tryk fordybninger i dejen med fingrene eller en ske, så der kan samle sig små søer af sukkerfyld i fordybningerne.
Hæld fyldet ud over dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader.
Når du vælger økologisk mel, sparer du dig selv og naturen for sprøjtemidler.