INGREDIENSER

270 g sigtet øko hvedemel

1 spsk øko sukker

1 knivspids salt

80 g øko smør

1 ¼ dl øko sødmælk

25 g øko gær

 

Fyld

75 g brun øko farin

75 g øko smør

 

 

ØKOLOGISK

Brunsviger 

Bland mel, sukker og salt. Skær smørret ud i små firkanter og smuldr det i melblandingen. Lun mælken, rør gæren ud heri og rør det i melblandingen.

Ælt dejen godt sammen med lidt mel på bordet. Kom dejen i en skål, læg et fugtigt klæde over og stil den et lunt sted til hævning i ca. 30 minutter.

Rul derefter dejen ud og læg den i en smurt bradepande. Læg et fugtigt klæde over og stil den til hævning i ca. 20 minutter.

Lav fyldet mens kagen hæver 2. gang. Smelt smør og farin i en gryde og stil det til afkøling. Tryk fordybninger i dejen med fingrene eller en ske, så der kan samle sig små søer af sukkerfyld i fordybningerne.

Hæld fyldet ud over dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Når du vælger økologisk mel, sparer du dig selv og naturen for sprøjtemidler.

Se flere opskrifter