INGREDIENSER
TIL 6-8 PERSONER
Kage 150 g blødt øko smør 225 g øko sukker 1 tsk øko vaniljepulver 2 økoæg 200 g øko hvedemel 1 tsk bagepulver 1 nip salt 100 g øko creme fraiche 2-3 tsk fintrevet skal af en øko citron 1/2 dl frisk saft af en øko citron 2 spsk blå øko birkes Øko smør til formen |
Topping 2 dl øko flormelis 4-5 spsk saft af en øko citron 400 g øko bær, f.eks. hindbær, blåbær og ribs |
ØKOLOGISK
CITRONKAGE MED SOMMERBÆR
Kagen er sååå nem at lave, smager som en drøm og kan ovenikøbet bages dagen i forvejen.
Pisk smør, sukker og vaniljepulver lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Bland mel, bagepulver og et nip salt sammen og sigt det i dejen. Rør creme fraiche, citronskal og 1/4 dl citronsaft i. Vend birkes i.
Smør en springform (23cm) med smør. Hæld dejen i og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca.30-35 minutter. Fordel 1/4 dl citronsaft på den varme kage, og lad det trænge ned i kagen. Lad kagen køle af.
Topping
Rør flormelis med 4-5 spsk. citronsaft til en glat glasur. Fordel glasur på kagen, og top med dejlige bær.
Vidste du at...
Farven på en økologisk æggeblomme er naturlig og kan variere hen over året. Om sommeren er den meget gul, fordi hønsene får masser af frisk græs at spise.