INGREDIENSER

 10 dl øko hvedemel (2 dl kan erstattes af fuldkornshvedemel)

2 tsk salt

Ca. 5 dl koldt vand

Gær på størrelse med en ært

 

 

ØKOLOGISK

Grydebrød

Smuldr gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt i gennem og lad den hvile i min. 12 timer.

Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og fold den et par gange og form den til rundt eller aflangt brød så det passer til din støbejernsgryde/stegeso.

Lad brødet efterhæve i en meldrysset hævekurv eller i et smurt fad i to timer.

Sæt din støbejernsgryde eller stegeso, med låg på, ind i en kold ovn og varm ovnen op til 260 grader. Gryden skal være gennemvarm, ellers brænder brødet fast. Vend dejen over i den varme gryde (dejen må kun fylde gryden halvt op). Snit evt. dejen med en skarp kniv og sæt gryden med låg på tilbage i ovnen. Skru ned på 230 grader. Bag brødet i 20 min med låg og derefter 20 min uden låg.

Vend brødet ud på en rist – hvis det lyder hult, når du banker på undersiden, er det færdigbagt. Lad brødet køle af i min. 20 min og nyd det så med dit yndlingspålæg.

Vidste du, at hvedemel er nummer 4 på listen over de fødevarer, som vi danskere får flest pesticider fra? Vil du undgå pesticider er det sikreste at vælge økologisk. 

Se flere opskrifter