INGREDIENSER
2 1/2 liter
50 blomsterskærme 3 øko citroner 2 l vand 2 breve citronsyre (50 g) 1 1/2 kg øko rørsukker |
Hyldeblomstsaft
Bring to liter vand i kog. Skær citroner i skiver. Kom blomsterskærme, citroner, citronsyre og rørsukker i en gryde og hæld kogende vand hen over. Rør med en grydeske til rørsukkeret er opløst. Lad indholdet køle af og stil derefter gryden i køleskabet med låg i 3-5 dage. Rør i saften dagligt.
Tag saften ud og si den gennem et saftpose eller klæde. Hæld saften på flasker, der er rengjorte - skoldede og skyllet med Atamon.
Hyldeblomstsaften skal blandes op med vand som enhver anden saftevand.
TIP: Frys din hyldeblomstsaft ned i isterningbakker og kom en eller to terninger i et glas vand og nyd din helt egen iskolde hyldeblomstsaft.