INGREDIENSER
TIL 4-6 PERSONER
Denne tærte er nem at lave, og smag- er skønt som den er eller med vanilje- is, drænet yoghurt eller creme fraiche.
Tærtebund 125 g øko mel 100 g øko smør 30 g øko flormelis 1 øko æggeblomme 1 knps salt Evt. 1 spsk koldt vand Lidt øko smør til formen
|
Fyld 2 øko pærer 5 dl vand 4 dl øko sukker 1/2 dl øko citronsaft 100 g øko marcipan, revet 100 g øko smør 100 g øko flormelis Korn af 1/2 øko vaniljestang 1 spsk øko citronskal, fint revet 75 g hakkede øko mandler 2 øko æg
|
ØKOLOGISK
PÆRETÆRTE MED MANDLER
TÆRTEBUND
Smuldr mel og smør. Tilsæt flormelis, æggeblomme og salt og saml dejen, evt. med 1 spsk koldt vand. Sæt dejen på køl i ca. 30 min. Rul dejen ud, gerne mellem to stykker bagepapir, og bag den i en smurt tærteform ved 180 grader i ca. 10 min.
FYLD
Skræl pærerne, skær dem over og fjern kernehuset. Kog vand, sukker og citronsaft op og kom pærerne i og lad dem simre i 2 min. Afkøl dem i lagen.
Tag dem forsigtigt op og lad dem dryppe af.
Bland marcipan og smør. Tilsæt flormelis, vaniljekorn, citronskal og mandler. Tilsæt æg og mel. Kom massen i den forbagte tærtebund og tryk pærerne ned deri.
Bag tærten ved 185 grader i 40-55 min. til den er gennembagt – tjek med strikkepind.
SERVERING
Servér tærten lun eller kold med eller uden snask til.
Tip
Tærten kan også laves med æble.
HVORFOR VÆLGE ØKOLOGISK SMØR
Økologisk smør kommer fra køer, der har græsset ude under åben himmel hele sommeren.