INGREDIENSER

TIL 2 PERSONER 

Nudler

1oo g øko nudler, gerne fuldkorn

2 dl øko ærter, friske eller frosne

1 rød øko peber

2-3 øko gulerødder

2 håndfulde øko spidskål, snittet

2 håndfulde øko rødkål, snittet

3-4 øko forårsløg

 

Dressing

1 tsk øko ingefær, revet

Saft af 1 øko lime

½ dl øko soja

2 tsk øko sukker

Evt. Lidt øko sesamolie

Øko sesam

 

Desuden

Evt. En rest øko kød

Evt. Øko koriander

Evt. Lidt øko chili

I tynde skiver

Øko limebåde

 

Økologisk

REGNBUE
NUDELSALAT

Her en salat med smæk på farverne. Du kan skrue op eller ned for et eller flere af elementerne, alt efter hvad du selv har i køleskabet. Men det er fint med mange farver. Koriander og kød er selvfølgelig helt valgfrit. Her er brugt en rest bøf, men kylling, kotelet eller lidt dampet fisk, kan også bruges. Rist gerne lidt sesam på en tør pande og kom lidt i dressingen og i salaten. Det giver en skøn smag.

Nudler 

Kog nudlerne i ½-1 minut i saltet vand – pas på med at koge dem for længe. Skyl dem forsigtigt i koldt vand og lad dem dryppe af. Overhæld ærterne med kogende vand. Lad dem trække kort og afdryp. Snit peberfrugt og gulerødder i tynde strim- ler. Snit forårsløg fint.

Dressing

Rør en dressing af ingefær, lime, soja, sukker og evt. lidt sesamolie. Drys med lidt sesam.

Servering

Pak madkassen med nudler, grønt og dressing. Top evt. med kød, koriander og chili og læg limebåde ved. Husk en gaffel i madpakken.

Når du vælger økologiske varer, sparer du dine børn og naturen for rester af pesticider. 

Se flere opskrifter