INGREDIENSER
16 HVEDER
450 g øko hvedemel 2 dl øko mælk 100 g øko smør 40 g øko gær 1 spsk. øko sukker 1 stk. øko kardemomme 1⁄2 tsk. groft salt 2 øko æg 1 pisket øko æg til pensling |
ØKOLOGISKE
HVEDER
Lun mælken til ca. 35 °C og rør æg, sukker og gær i.
Bland mel, kardemomme og salt i en skål og smuldr smøret i melblandingen.
Ælt de to blandinger sammen til en smidig dej og hæv dejen i en skål i en time.
Tag dejen ud på et bord, drysset med mel, og ælt den godt igennem.
Form 16 hveder, som placeres tæt på en bradepande med bagepapir – uden at røre hinanden. Kom et rent viskestykke over og lad bollerne efterhæve i 45 min.
Pensl bollerne med 1 pisket æg, og bag dem ved 180 °C varmluft i 12-15 minutter.
Hvederne skæres midt over, ristes og nydes med koldt smør.