INGREDIENSER

6 stk. 

2o g øko gær

1 tsk øko sukker

½ dl øko olivenolie

3 dl lunken vand

Ca. 4oo g øko hvedemel

1 spsk salt

15o g øko blomkål, revet

15o-2oo g groft øko mel

5o g øko parmesan, revet

 

 

5o g øko bacon i små stykker

2 øko kartofler

Øko olivenolie

Flagesalt

Øko rosmarin, finthakket

 

Økologiske

KARTOFFELFOCACCIA
MED BACON

 

Rør gær, sukker, olie og vand sammen. Rør hvedemel og salt i. Tilsæt revet blomkål. Rør groft mel i dejen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Rør dejen godt og længe, gerne på en maskine i 3-4 minutter til den er glat og stadig ret fugtig.      Lad den hæve lunt og tildækket i 45-60 minutter (eller natten over på køl).

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 6 stykker og form store, flade boller. Lad dem efterhæve på en plade i 20-30 minutter. Skær kartoflerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pensl bollerne med olivenolie og drys dem med revet parmesan. Top med kartoffel og bacon. Dryp med lidt mere olivenolie og drys med salt og rosmarin. Bag dem ved 200 grader i 14-18 minutter, eller til de er gennembagte og gyldne. Nyd dem lune eller kolde. De holder sig fine og saftige i 1-2 dage.

Når du vælger økologiske varer, sparer du dine børn og naturen for rester af pesticider.

Se flere opskrifter