INGREDIENSER

20 stk

Rugbrød

2 dl lunken vand

3o g øko gær

4 dl øko kærnemælk

1 spsk salt

1 spsk øko honning

2oo g øko rugkerner, knækkede

3 spsk øko hørfrø

3 spsk øko chiafrø

1oo g øko groft hvedemel

1oo g øko hvedemel

3oo g øko rugmel

 

Drys

1 ½ dl øko hørfrø

2 dl øko chiafrø

 Hummus (1 glas):

225 g øko kikærter, kogte

(eller fra dåse/ karton)

½ fed øko hvidløg

1 tsk øko spidskommen,

Stødt

Evt. 2 tsk øko tahin

Saft af 1-2 øko citroner

2-3 spsk øko olivenolie

2-3 spsk koldt vand

Paprika og salt

 

Økologiske

MINI RUGBRØD
MED HUMMUS OG GRØNT

 

Det er ikke alle, der er vilde med sandwich i madpakken. Prøv en hummus og et lille rugbrød og pak begge dele med bunker af snackgrønt. Det er friskt, sundt og enkelt.

Rugbrød

Rør gæren ud i vandet og tilsæt kærnemælk, salt og honning. Tilsæt rugkerner,  hørfrø og chiafrø. Kom melet i lidt ad gangen – det er ikke sikkert, at du har behov  for det hele. Lad dejen hæve lunt i en halv time. Form dejen med våde hænder til aflange rugboller. Vend dem i en blanding af hørfrø og chiafrø og sæt dem på bage- papir på en bageplade. Lad dem hæve i yderligere en halv time og bag dem derefter ved 175 grader i ca. 30 minutter. Nyd dem afkølede. Brødene holder sig fint i 2-3 dage, og kan sagtens fryses.

Hummus

Blend kikærter med hvidløg, spidskommen, tahin og olivenolie. Spæd til med koldt vand til den er glat. Smag til med paprika og salt samt evt. mere citron.

Når du vælger økologiske varer, sparer du dine børn og naturen for rester af pesticider.

Se flere opskrifter