INGREDIENSER
(6 portioner) |
ØKOLOGISK
Pære tarte tatin med creme fraiche og lavendel
Lav først mørdejen, som gerne skal hvile en times tid på køl. Bland de blendede mandler, mel og smør til en smuldret masse. Tilsæt æg og sukker og ælt dejen sammen til en ensartet masse. Lad dejen hvile tildækket på køl i ca. 60 minutter.
Skræl pærerne, tag kernehuset ud og skær dem i kvarte.
Lad sukkeret karamelisere i en pande ved jævn varme til sukkeret smelter og bliver gyldent. Tilsæt smørret, og lad det bruse af. Læg pærestykkerne BRUG ØKOLOGISKE PÆRER rundt i panden, og lad dem simre i karamellen i 8-10 minutter ved lav varme. Rul mørdejen ud og skær den til, så den er lidt større i diameter end panden. Tag panden af varmen og læg dejen over pærerne. Fold dejen ned i kanterne og sæt panden i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C.
Lad tærten trække i 5 minutter, inden den vendes ud på en tallerken.
Serveres lun med kold creme fraiche. Drys evt. med lavendel inden servering.